fredag 20 februari 2009

1 giant leap

Det vettigaste som visats på tv på länge sändes igår på svt2 - Musikmixen. Två killar som reser runt i jakt på musik och toner gömda på de mest otänkbara platserna runt om i världen. De spelar in ett sound i Brasilien, ett annat i Afrika och sången sjunger en popstjärna från Japan in. Och så fortsätter det.. Det letar också efter inspirerande människor att diskutera livsfrågor med och sanningen angående gud, sex, ilska, hat, kärlek, galenskap m.m. Gårdagens program handlade om behovet av relationer och kärlek.

"Romatiska ideer har ställt till med mycket besvär. Man har såna förväntningar på motpartnen. "Han ska göra mig lycklig." Men det är omöjligt. Ingen kan göra en lycklig."

Olga Silverstein, Psykoterapeut

"Folk förväxlar kärlek med behov. "Jag älskar dig" betyder "Jag behöver dig, och du behöver nog nåt av mig också. Ska vi byta?" (...) Men när utbytet blir ojämlikt är kärleksförhållandet över."

Neale D. Walsch, författare

Förutom att det som sas ger insikt och ställer saker på tvären så är själva ideén och det dom skapar genialiskt! Har ni en halvtimme över så kolla..! Fuck it, ta er tid!
http://svtplay.se/t/104491/musikmixen

Inga kommentarer: